Interior design

Casa CB2

About the project

The CB2 project is the remodeling of a house, in which a timeless, sober and elegant design proposal was achieved. The remodeling was greater, because practically only the structure of the house and the walls were used. Floors, coatings, windows, electrical installations, hydraulic installations, kitchen, carpentry and gardening were changed, achieving fluid, sophisticated and at the same time welcoming spaces.

On the ground floor of the residence there is a captivating hall with a tree in the center and further on the large dining room is seen from the front, where the walnut wood furniture stands out, an aged mirror and a continuous window with which it connects with the room, and the bar. The living room has a wooden wall that surrounds and gives identity to this area, accompanied by an exquisite lamp and gray furniture with cushions in blue tones. For the bar, we sought to take advantage of the space under the stairs, creating a practical and functional place that would provide bar service to the kitchen and living room. Other details to mention are the two aged glass lamps with a staggered design, which were made exclusively for this residence, located in the light cube and the living room, as well as a wooden sculpture, equipped in a central sense.

The upper floor is divided into three bedrooms and a study space with a living area. The children's bedroom is decorated in beige, dark blue and white tones, achieving a youthful, fun and relaxed space, with metal furniture with white printed designs. As well as with two Puffs for reading or watching TV, a bedside table and a bookcase. The master bedroom, decorated in beige and white tones, has a king size bed, two walnut wood bureau with gold accents, and a monochrome wallpaper, which emphasize the delicate beige headboard that together with the other elements provide peace and elegance.  

To finish, independent of the house, a special and cozy module was remodeled with an upper floor dedicated to a spacious and elegant cinema room, and a ground floor with a sophisticated study, where as the main element is a desk with an exclusive design from VP Interiorismo , made of marble with walnut wood.

PROJECT DETAILS
Project ScopeInterior Design/ Remodeling / Furniture/ Decoration
PhotographyLorena Darquea
Year 2020